Werkwijze

Holistisch praktijk Onder de Linden werkt volgens de holistische visie: gedachtes, emoties en de lichamelijke gezondheid versterken elkaar.Dit betekent dat je lichamelijke gezondheid, jouw manier van denken en hoe jij je voelt elkaar beïnvloeden.

Wanneer één van deze drie uit balans is zal dit de andere twee elementen negatief beïnvloeden, want alles wat je aandacht geeft zal groeien.

Denk bijvoorbeeld aan een meisje op de middelbare school. Ze wordt ’s ochtends wakker met buikpijn en hoofdpijn en voelt zich niet goed, waardoor ze haar moeder vraagt om haar ziek te melden. De moeder weet dat ze gepest wordt op school en weet niet hoe ze haar dochter het beste kan helpen. Is ziekmelden wel de juiste oplossing, of stel je het hier alleen maar mee uit?

Holistische therapie kan haar dochter helpen om weerbaarder te worden, waardoor ze een beter zelfbeeld krijgt en beter om kan gaan met de pesters. Hierdoor zullen ook haar klachten van hoofdpijn en buikpijn afnemen.

Dit geldt niet alleen voor klachten als hoofdpijn en buikpijn, maar voor iedere lichamelijke klacht is een holistische oorzaak én oplossing te vinden. Vaak zijn de klachten waarbij geen duidelijke oorzaak en oplossing te vinden is in de reguliere gezondheidszorg, juist de klachten die een onderliggende emotionele of cognitieve oorzaak hebben.

Naast de holistische visie wordt er ook gewerkt met het energetisch veld van mensen. Het energetisch veld zorgt voor de verbinding tussen gedachten, emoties en je lichamelijke gezondheid. Zie het als internetverbinding: ook al zie, hoor of voel je het niet, je hebt het wel nodig om je favoriete serie te downloaden.

Het doel van Onder de Linden is om jou te helpen met inzicht krijgen. Je wordt geholpen met het inzien van jouw fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Bij Onder de Linden krijg je de juiste handvaten en oefeningen aangereikt om hier goed mee om te gaan, zodat jouw lichaam en geest zich beter zullen gaan voelen.

In samenspraak met de cliënt wordt de juiste therapievorm gekozen. Wel zal er veelal vanuit de gedachtes van de cliënt gewerkt worden. Hiermee zijn veelal alle problemen op te lossen zijn, want alles wat je aandacht geeft, groeit. Door de manier van denken te veranderen in combinatie met energetisch en emotioneel therapie, zal het positieve groeien.